top of page

Psikanaliz Tekniğinin Temelleri: Klinisyenler İçin Lacanyen Bir Yaklaşım

Psikanaliz Tekniğinin Temelleri: Klinisyenler İçin Lacanyen Bir Yaklaşım adlı makale Türkçeye Lacancı Psikanalize Bir Giriş adıyla çevrilen Bruce Fink'in yazdığı kitaba dair Leigh Pretnar Cousins'in yorumunu içerir.

''Peki, psikanaliz süreci tam olarak nedir? Ve hedefi neler olabilir? Dr. Fink’in bu harika kitabında bazı şaşırtıcı ve aydınlatıcı cevaplar buldum. Görünüşe göre analizin bir amacı var ve hep düşündüğüm şeyin tam tersi:

“Psikanaliz süreci… tam ifadeyle, nihai açıklamalar veya nihai cevaplar… olmadığı gerçeğiyle yüzleşmeyi içerir. Analiz edilen kişi, hayattaki istikametinin nedenini ve niçinini tekrar tekrar merak etse de -neden bir ebeveynine karşı diğerinin yanında durduğunu, kendisinin neden ebeveynlerinin ondan isteğinin diğer her şeyin içinde o belirli şey olduğunu düşündüğünü, neden birinin onu aşağılamasını kabul ettiğini, neden birinin her dileğine riayet ettiğini, neden geçmişte kendine çok zararlı şeyler yaptığını ve bundan dolayı hayatında ilerleyemediğini- ve de hayatının önemli anlarında ya da dönüm noktalarında yaptığı seçimleri kısmen açıklayan sayısız sebepler bulsa da bazı şeyler hep meçhul kalır, daha doğrusu açıklanamaz.”

İçerikler
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page